MONSTER - De politie heeft zaterdag 4 december na een anonieme tip een hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen in Monster. Op twee verschillende locaties werd een gezamenlijke hoeveelheid van ruim 125 kilo in beslag genomen. De opslag van illegaal vuurwerk in de woonomgeving kan zorgen voor grote veiligheidsrisico’s.

Na een anonieme tip van een oplettende getuige kwam de politie op het spoor van een illegale vuurwerkhandel in een dichtbebouwde woonwijk in Monster. In de schuur van de betreffende woning werd een hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. Verder onderzoek leidde naar een tweede woning, eveneens in Monster, waar in een naastgelegen schuur nog eens een partij vuurwerk in beslag kon worden genomen. Dit vuurwerk wordt door een speciale transporteur afgevoerd naar een landelijke opslag en daarna vernietigd.

De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt, op een niet toegestane manier wordt verhandeld of vervoerd gaat worden? Bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844. Of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.